F i F e - R e g i st e r e d B r e e d e r S i n c e 2 0 1 0

Kissankarvoja Sydämessä

Kuvia lapsuudesta ja lemmikeistä

Kirjoitin saman otsakkeen kuin bloginikin nimi on. Minulla nimittäin on ollut ihan pikkutytöstä asti lemmikeille paikka sydämessä.

Ensimmäisessä kuvassa olen n. 3-vuotias "ensimmäisen poikakaverini" kanssa. Toisessa kuvassa kuusivuotiaana kouluun lähdössä, sylissä lahjaksi saamani Satu-nukke. Kolmas kuva on Cockerspanielini Ines, n. vuonna 1972. Neljännessä äitini sinisavu persialainen Uri samoihin aikoihin. Viidennessä saksanpaimenkoiramme Arosa ja babysitterissä istuu esikoisemme Marko.

Olen paljasjalkainen Stadilainen, syntynyt keskosena Naistenklinikalla Viattomien lasten päivänä reilu 60-vuotta sitten.Koulutukseltani olen YO-laskentamerkonomi, KLT-kirjanpitäjä.

Loimaalle tieni on vienyt monen mutkaisen polun kautta. Nyt toimin eläkkeen ohella henkilökohtaisena vammaisavustajana Loimaan Kaupungilla.Pidän työstäni, siinä yhdistyy niin työn vaihtelevuus, jokainen päivä on erilainen ja tarpeeni saada avustaa.


Setterielämää

Rakkaat Punaiset Irlanninsetterini "Roope" eli Sydäntalven Amigo ja "Otto" eli Chic Choix Quilamoor Owen olivat aikamoisia velikultia. He rakastivat metsälenkkejä ja Roope erityisesti näyttelyitä. Roope näyttävänä uroksena otti kehän haltuunsa ja nautti näyttelyistä. Kiersimmekin aika tarkasti Suomi-neidon näyttelyt Roopen kanssa.

Punainen irlanninsetterini "Roope" aka Sydäntalven Amigo


Kissaelämää.....

Ensimmäinen rotukissani oli Romeo, Safirrubir Joy of Life SBI n. Elämänilo. Romeon kanssa kävimme muutamissa näyttelyissä.

Kasvattajanimeni, FI*Cleverkitty, vahvistettiin FIFE:ssä 10.3. 2010. 

Pyhiä Birmoja ja Balineesi Sayanna. Lisäksi ensimmäinen Pyhä Birma pentueeni


Kasvatustyön alku

Balineesi Sayanna, Lumouksen Lumpeenkukka BAL e, oli ensimmäinen kasvatusnaaraani. Ihastuin itämaisiin kissoihin, etenkin puolipitkäkarva balineeseihin näyttelyissä. Niiden kauneus ja viehättävä luonne lumosi minut.

Löysin oman kaunottareni Lumouksen kissalasta. Sayanna oli ihana lemmikki, viihtyi sylissä ja oli aina mukana askareissa. Sayannalla oli todella hyvät emo-ominaisuudet. 

Sayannalla oli kolme pentuetta, kaksi suunniteltua ja yksi "vahinko" italiantuonti balineesi Pomon, Spartaco Felis COU-Cou`n kanssa, josta yksi pentu, Pottu, CK BigBoss BAL d. Potun syntymäpaino oli muuten hurja 137g...Pentue oli yliaikainen ja kaksi muuta pentua menehtyi.

Suunnitelluissa kahdessa pentueessa oli yhteensä 12 pentua, mm SC Ck Tuesday Hero "Vanu" ja yhdistelmästä Tistan Shere Khanìn kanssa Ck LoveMeTender BALd21, Toffer ja SP Ck LoveBabyLove BALg, Jemmica jotka kasvatuskäytössä ja saavuttivat näyttelymenestystä.

Iso kiitos Heli Heistmanille Vanun ja Silkin näytelmäelämyksistä. Kiitokset myös Eve Juntuselle ja Nina Muhoselle Jemmican hienosta kodista.

Cleverkitty Sankarit ja Jouluihmeet

Pentuset valokuvaamossa

Minulla oli 17 pentuetta ennen kasvatustaukoa ja yksi sijoituspentue Hämynhäivän kissalaan, jossa kolme pentua.Toimiminen "sijoituskasvattajana" oli antoisaa. Kasvatus sujiu ikäänkuin"pennut luovutusikäisenä koriin" periaatteella. Hoidin astutuksen, emän tiineysajan, synnytyksen, pennut luovutusikäisiksi sisältäen eläinlääkärikäynnit. Omaan kasvatuskäyttöön ja lemmikiksi ostin pentueesta Hämynhäivän Cissuksen BAL d02, Cissus.

Olen erityisen kiitollinen Leena Boswelille, Tistan Kissalaan. Hän auttoi minut kasvatustyön alkuun pyyteettä. Iso kiitos.

Toimin omaishoitajana liki viisi vuotta. Ne ovat olleet minulle hienot ja rakkaat vuodet. Sain kokea paljon sellaista josta olen ikuisesti kiitollinen.

Nyt aloitan uusin mielin ja ajatuksin. Olen saanut paljon kokemusta ja varmuutta lisää. Uutena rotuna on tullut Selkirk rex-rotu. 

Jessi ja Leevi Naperot-pentueesta Joulu-tunnelmissa.