F i F e - R e g i st e r e d B r e e d e r S i n c e 2 0 1 0

Itämaiset kissat

Hämynhäivän Cissus BAL d 03 "Cissus"

Hämynhäivän Cissus BAL d 02


Hämynhäivän Cissus BAL d 03 "Cissus"

Cissus Omakissassa

Cissus on hankintani kasvattamastani sijoituspentueesta Hämynhäivän Kissalaan. Lunastin Cissuksen itselleni. Cissus on syntynyt ja kasvanut luonani eli omaa kasvatustani vaikka on rekisteröity Hämynhäivän kissalanimen alle.

Cissuksen emä on oma kasvattini "Viivi" Ck The Moon Of Baroda SIA d02 ja isä Skazki Waltari OLH a 25. Pentueeseen syntyi kaksi muuta pentua, Hämynhäivän Cattleya OLH f 03 24 ja urospentu OSH d 03 24. 

Cissuksen sukutaulussa minua viehättää emolinjassa oma kasvattini "Toffer" CK LoveMe Tender BAL d, joka myytiin Puolaan di Gattinata kissalaan. Oma ihanainen "Sayanna" Lumouksen Lumpeenkukka BAL e 21 sekä komeat ja kauniit Birregin-kissalan kissat.  Tistan Shere Khan BAL n 21 on taasen Mymmelin isukka. Isälinjassa on kauniita  Skazki-kissalan kissoja, myöskin "JJ"eli Tistan Shere Khan  ja Mymmeli kissalan Jesse ja muita vanhempia linjoja.

Cissuksella on ollut yksi pentue Volaren-kissalaan, johon syntyi neljä kaunista pentua.Volaren Viu, OLH b, on jatkanut sukua Volaren kissalassa.  Cissukselle asetettiin 03.18 implantti, joten jonkin aikaa käytettävissä kasvatukseen. Cissus on PRA-statukseltaan PRA-kantaja.

Cissus on luonteeltaan oikein mamman kultapoika. Cissus rakastaa toimitaa, erityisesti kaikenlaiset leikit ovat Cissuksen mieleen.Cissus on myös kova poika tekemaan hurjia voltteja huiskaleikeissä. Pentusten kanssa temmeltämien ja heidän hellä hoivaaminen on Cissukselle mieluista. Kesäisin Cissus viihtyy parvekkeella hoitaen mamman viherkasveja.

Cissus on ollut terve uros. Ruoka maittaa Cissukselle, mieluiten raakaruoka. Herkut ovat myös pieninä maistiaisina Cissuksen mieleen.

Cissus on hyvin rakas ja tärkeä kisuli minulle.

Hämynhäivän Aisah Amirah, SIA w67

Hämynhäivän Aisah Amirah SIA w 67

Rakas Aisukka

Hämynhäivän Aisah Amirah SIA w 67 var

Aisukka, kuvat kotiarkisto


Hämynhäivän Aisah Amirah, SIA w67 "Aisukka"

Aisukka Omakissassa

Aisukka on ensimmäinen valkoinen siamilaiseni. Olen aina pitänyt ja ihallut siamilaisia niiden kauneuden, jalouden ja veistoksellisuuden vuoksi ja valoisessa siamilaisessa se erityisesti korostuu.

Aisukan sukutaulu viehättää minua suuresti. Isälinjassa on useita kotimaisia upeita jalotuskissoja kuten Tistan. ja Mummeli-kissalan kissoja. Molemmilta puolilta löytyy yksi suosikkikissoistani, S*Nova Star Twix, SIA n var, maailmanvoittaja.

Emälinjasta etenkin emä, Puolan tuonti Ziggy Star di Gattinata, SIA w67 var. Ziggy on ollut upeat emäominaisuudet omaava kaunotar. Myös sitten Puolan vienti, Hämynhäivän Finn-Babar BALd.

Aisukka on luonteeltaan rakastava, lähellä viihtyvä kaunotar. Aisukka rakastaa yhteisiä hetkiä, eritoten huiskaleikkejä. Aisukalle maittaa erityisesti raakaruoka, lihatikut ovat Aisukan suurta herkkua palkkioksi.

Ensimmäisen pentueensa, Carelia-pentueen emänä Aisukka on osoittanut omaavansa upeat emo-ominaisuudet. Aisukka on hoitanut pentueensa mallikelpoisesti ja pennut kasvaneet ripeästi.

Näyttelyt eivät ole poissuljettu asia Aisukan tulevaisuudessa. 

Rakastan kaunista ja lempeää Aisukkaani suuresti.

Selkirk rex-kissat

Hämynhäivän Illusia SRL h 


Hämynhäivän Illusia SRL H, s.23.10.2017 "Lucy"

Lucy Omakissassa

Lucy on ensimmäinen Selkirk rex-rotuinen kissani. Ihastuin rotuun jo ennenkuin se oli hyväksytty rotu Suomessa, Tuuhea kiharainen turkki, hauskat ilmeet ja ihana rauhallinen, välillä myös vauhdikas luonne, siihen ihastuin.

Lucyn emä "Sissi" Cizeta BritFavorite,BLH b, on Venäjän tuonti Moskovasta.Tässä linkki Sissin omille FB-sivuille, samoilta sivuilta löydät kuvia ja tietoja myös Lucyn siskoista "Murusta" ja "Ministä".  Sissi-äippä on pitkäkarvainen suklaa-värinen britti-rotuinen kissa. Jotta Selkirk rex -rotuun saadaan geenipoolia laajennettua, erikoisluvalla on mahdollisuus käyttää Britti-rotuisia kissoja.

Lucyn isän, "Kipinän", Psipsina Kipinä, SRS d, omille FB-sivuille, pääset tästä. Kipinä on punainen lyhytkarva homozygootti selkirk rex uros. 

Lucy on luonteeltaan rauhallinen ja rakastava. Lucysta löytyy tarvittaessa myös vauhtia ja omaa tahtoa. Lucy rakastaa läheisyyttä. 

Selkirk rex -rotu oli minulle aivan uusi. Lucyn sukutaulussa minua viehätti, että Lucyn "takaa" löytyy suklaata ja kanelia. Lucyn isäpuoli on suomalaista kasvatusta, olen hyvin kiintynyt Lucyn isään Psipsina Kipinään "Kipinä" . Kipinä on luonteeltaan miellyttävän rauhallinen uros ja komean kokoinen punainen kihara kolli. Arvostan suuresti Kristiina Tsoukaksen, löytyy kasvattajanimen  Psipsina takaa, työtä jota hän on uutterasti tehnyt Selkirk rex-rodun eteen. 

Vaikka Lucy on pitkäkarva ja turkki on tuuhea ja kiharainen, se ei takkuunnu kovin helposti. Harjaaminen pari kertaa viikossa riittää Lucyn turkille. Jokaisen kissan turkki on omanlaatuinen, joten tämä takkuunmattomuus ei päde kaikille turkkilajeille. Lucy tykkää myös muista hoitotoimenpiteistä, pesuista ja kynsienleikkuusta.

Lucy syö niin kuiva-, märkä kuin raakaruokaakin. Lucylla on omia herkkuja, joita hän haluaa makustella. Jäätelö ja muutama pieni munkinmuru on Lucyn suurta herkkua.

Lucy on pentuna käynyt muutamassa näyttelyissä ihan mukavalla menestyksellä. Tätä yhteistä harrastusta on tarkoitus jatkaa tulevaisuudessa.

Lucy on minulle hyvin rakas lemmikki.