Kaiken takana on Kissanainen .....

Cleverkitty kasvatus

Kasvattajanimi FI*Cleverkitty on myönnetty minulle 10.3.2010. Olen kasvattanut 21 pentuetta, joista kolme Pyhä Birman kissa pentueita( viimeisin-12) ja yksi Selkirk rex pitkäkarvapentue -20 ja loput seitsemäntoista itämaispentueita. Lisäksi olen kasvattanut yhden rekisteröimättömän pentueen.

Olen suorittanut Suomen Kissaliitto ry:n perus-ja jatkokurssit. Lisäksi olen suorittanut Genetiikan syventävän kurssin ja Kissojen värit-kurssin. Viimeisimpänä suoritin Assistenttikurssin lokakuussa-21.

Olen jäsenenä Suomen Kissaliiton jäsenyhdistyksissä Turokissa ja Surokissa. Rotuyhdistyksistä olen jäsenenä Siam Orient Ry:ssä ja Rex-kissan ystävät ry:ssä joiden hallituksen jäsenenä toimin. Lisäksi olen jäsenenä Bajava Ry:ssä. Olen myös Suomen Agility Kissat ry:n jäsen.

Haluan pitää kasvatukseni hyvin pienimuotoisena. Minulle on hyvin tärkeätä kasvattieni luonne ja terveys. On nautinto, kun saa seurata kasvavaa pentuetta ajan kanssa. Pentujen sosiaalistumisen aika, viikot 3-8 ovat hyvin tärkeät ja silloin pennuille on oltava aikaa. Kissanpennun tulee luovutettaessa olla ystävällinen, reipas ja helposti käsiteltävä. Cleverkitty-pennun kanssa harjoitellaan yhdessä eri hoitotoimenpiteitä että ne ovat tuttuja kun pentu kotiutuu.

Jotta pysyy ajantasalla omassa roduissa kissanäyttelykäynnit ovat osa kasvatusta ja tietysti sosiaalista kanssakäymistä. On ihanaa nähdä kauniita, hyvin hoidettuja kissoja ja tutustua uusiin kissaharrastajiin!

Kasvatuksella ei myöskään saa aiheuttaa terveysongelmia. Liiallisella ulkonäkökeskeisyydellä, kuten esim. itämaisilla roduilla liian isoilla ja alas sijoittuneilla korvilla on saatu riski sairastua erilaisiin silmä-ja hammasongelmiin. Selkirkeillä en halua nähdä liian lyhyttä kuono-osaa, joka voi aiheuttaa terveysongelmia.

Myös oma palautuminen ja muut harrastukset kasvatusharrastuksen ohessa ovat tärkeät. Itse pidän ompelemisesta, ruoanlaitosta, luonnossa liikkumisesta ja tanssista.

SP Cleverkitty Tuesday Hero BAL d21, om. H.Heistman. BIS voitto-12 kuva Heikki Siltala

Kotielämää......

Mnä n-4v ja kaverini Markku Jokelan Nuppulinnassa

Synnyin pienenä keskosena Naistenklinikalla Helsingissä Viattomien lasten päivänä -57 iltatähdeksi kolmen tyttölapsen katraaseen. Keskosuus on mielestäni pienikokoisuuden lisäksi antanut minulle paljon sisukkuutta. Koska olin riesa vanhemmille siskoilleni, opin jo pienestä pitäen leikkimään yksin ja ratkaisemaan ongelmia. Huomatkaa, että olen kuvan aikaan ratkaissut mielestäni liian pitkän otsatukan ongelman.

Eläinrakkaus on aina ollut osa minua. Meillä oli kotona kuuro valkoinen Masi-kissa, joka oli aina innokkaana "vauvana" nukenvaunuissa puettuna nukenvaatteisiin tai sitten talviaikaan mukana mäenlaskussa pulkkamäessä. Isäni kertoi, kuinka Masi-kissa oli aina ensimmäinen mäen päällä ja rohkeasti hyppäsi jonkun syliin. Kukas ensimmäisenä lensi hankeen, kun pulkka osui soramaahan? No Masi-kissa!

Eräänä jouluaattona isäni joutui noutamaan Masi kissan savupiipun reunalta huutamasta, kun Masi-kissa ei yksin sieltä uskaltanut tulla ja minä itkin vuolaasti menettämäksi luulemaani lemmikkiä. Valitse siinä sitten...

Minä ja nuorimmaiseni Timo Mynämäen kotimme pihalla-92.

Avioiduin nuorena 17-vuotiaana vanhempien luvalla. Lukio jäi kesken ja aloitin työuran myymälä kassana Valintatalon Mannerheimintie 10 tavaratalossa.

Opiskelemaan minulla oli kuitenkin kova palo lasten-ja kodinhoidon ohessa. Lapsia perheeseemme siunautui viisi poikaa. Vuonna -80 joulukuussa syntynyt Ville-vauva menehtyi vastasyntyneenä vain puolentoista vuorokauden ikäisenä.

Opiskelu työn ohessa on ollut minulle se "elämän suola" Minusta ihminen ei ole koskaan liian iäkäs omaksumaan uutta ja kertaus on opintojen äiti.

Valmistuin laskentamerkonomiksi -87,kirjoitin ylioppilaaksi merkonomi todistuksella-95 Koski Tl lukiossa. Tili-instituutin auktorisoivan kirjanpidon ja verotuksen KLT-tutkinnon suoritin -98. Työurani suoritin kirjanpitäjänä tilitoimistossa suorittaen kaikkien eri yhtiömuotojen kirjanpitoa ja verotusta.

Nyt opiskelun ja mielenkiinnon kohteena kissa; rakenne, luonne, genetiikka, lisääntyminen.... kaikki. Tässä harrastuksessa ei koskaan tule "valmiiksi". Jokainen päivä opettaa uusia asioita!