Kaiken takana on Kissanainen

Kuvassa Amarin (Ck Amar) jälkeläisten CiscisCats-kissalasta, Isaac`n ja Isadoran kanssa Seinäjoella heinäkuussa-21.Kävin tutustumassa Amarin pentusiin.

FI* Cleverkitty kasvatusta vuodesta 2010

Kasvattajanimi FI*Cleverkitty on myönnetty minulle FIFE`ssa 10.3.2010.

Olen kasvattanut Itämaisia pitkäkarvoja, Balineeseja, Siamilaisia ja Itämaisia lyhytkarvoja. Toisena rotuna kasvatan Selkirk rex rotuisia kissoja.

Pyhiä Birman kissoja olen kasvattanut kolme pentuetta.

Minulle on tärkeintä kasvattieni rodunomaisuus, terveys ja luonne. Kasvatustoimintani haluan pitää pienimuotoisena. On nautinto, kun saa seurata kasvavaa pentuetta ajan kanssa. Pentujen sosiaalistumisen aika, viikot 3-8 ovat hyvin tärkeät ja silloin pennuille on oltava aikaa. Kissanpennun tulee luovutettaessa olla ystävällinen, reipas ja helposti käsiteltävä. Cleverkitty-pennun kanssa harjoitellaan yhdessä eri hoitotoimenpiteitä että ne ovat tuttuja kun pentu kotiutuu.

Uusilta kasvattieni kodeilta edellytän sitoutumista lemmikin hankintaan ja elämään. Lemmikkinä kissa tarvitsee aktiviteetteja ja yhdessäoloa. Itämaista kissaa en mielelläni myy ainoaksi lemmikiksi.

Olen suorittanut Suomen Kissaliitto ry:n järjestämät seuraavat sähköiset kurssit, Kissojen värit-, Genetiikan syventävä kurssi ja Näyttely Assistentin kurssin.

Olen jäsenenä Suomen Kissaliiton jäsenyhdistyksissä Pohjanmaan Rotukissayhdistys ry, Turun Rotukissa yhdistys ry ja Suomen Rotukissayhdistys ry. Rotuyhdistyksistä olen jäsenenä Siam Orient Ry:ssä ja Rex-kissan ystävät ry:ssä joiden hallituksen jäsenenä toimin. Lisäksi olen jäsenenä Bajava Ry:ssä. Olen myös Suomen Agility Kissat ry:n jäsen.

Haluan pysyä ajantasaisena omissa kasvattamissani roduissa niin kissanäyttelykäynnit ovat osa kasvatusta ja tietysti sosiaalista kanssakäymistä. On ihanaa nähdä kauniita, hyvin hoidettuja kissoja ja tutustua uusiin kissaharrastajiin!

Kasvatuksella en myöskään halua aiheuttaa terveysongelmia. Liiallisella ulkonäkökeskeisyydellä, kuten esim. itämaisilla roduilla liian isoilla ja alas sijoittuneilla korvilla on saatu riski sairastua erilaisiin silmä-ja hammasongelmiin. Selkirk rex kissoilla en halua nähdä liian lyhyttä kuono-osaa, joka voi aiheuttaa terveysongelmia.

Myös oma palautuminen ja muut harrastukset kasvatusharrastuksen ohessa ovat tärkeät. Itse pidän ompelemisesta, ruoanlaitosta, luonnossa liikkumisesta ja tanssista.

SP Cleverkitty Tuesday Hero BAL d21, om. H.Heistman. BIS voitto-12 kuva Heikki Siltala

Kotielämää......

Minä nelivuotiaana leikkimässä rakkailla leluillani. Muistan tuon kuvan ajasta, että äitini oli palaamassa työelämään. Minulle ei ollenkaan mukava muisto.

Synnyin pienenä keskosena Naistenklinikalla Helsingissä Viattomien lasten päivänä -57 iltatähdeksi kolmen tyttölapsen katraaseen. Keskosuus on mielestäni pienikokoisuuden lisäksi antanut minulle paljon sisukkuutta. Koska olin riesa vanhemmille siskoilleni, opin jo pienestä pitäen leikkimään yksin ja ratkaisemaan ongelmia. Huomatkaa, että olen kuvan aikaan ratkaissut mielestäni liian pitkän otsatukan ongelman.

Eläinrakkaus on aina ollut osa minua. Meillä oli kotona kuuro valkoinen Masi-kissa, joka oli aina innokkaana "vauvana" nukenvaunuissa puettuna nukenvaatteisiin tai sitten talviaikaan mukana mäenlaskussa pulkkamäessä. Isäni kertoi, kuinka Masi-kissa oli aina ensimmäinen mäen päällä ja rohkeasti hyppäsi jonkun syliin. Kukas ensimmäisenä lensi hankeen, kun pulkka osui soramaahan? No Masi-kissa!

Eräänä jouluaattona isäni joutui noutamaan Masi kissan savupiipun reunalta huutamasta, kun Masi-kissa ei yksin sieltä uskaltanut tulla ja minä itkin vuolaasti menettämäksi luulemaani lemmikkiä. Valitse siinä sitten...

Äitini poikieni Markon ja Tuomaksen kanssa palaamassa lenkiltä koiramme Arosan kanssa. Kuva Espoon kotimme edustalta.

Avioiduin nuorena 17-vuotiaana vanhempien luvalla. Lukio jäi kesken ja aloitin työuran myymälä kassana Valintatalon Mannerheimintie 10 tavaratalossa.

Opiskelemaan minulla oli kuitenkin kova palo lasten-ja kodinhoidon ohessa. Lapsia perheeseemme siunautui viisi poikaa. Vuonna -80 joulukuussa syntynyt Ville-vauva menehtyi vastasyntyneenä vain
puolentoista vuorokauden ikäisenä.

Opiskelu työn ohessa on ollut minulle se "elämän suola". Minusta ihminen ei ole koskaan liian iäkäs omaksumaan uutta ja kertaus on opintojen äiti.

Valmistuin laskentamerkonomiksi -87,kirjoitin ylioppilaaksi merkonomi todistuksella-95 Koski Tl lukiossa. Tili-instituutin auktorisoivan kirjanpidon ja verotuksen KLT-tutkinnon suoritin -98. Työurani suoritin kirjanpitäjänä tilitoimistossa suorittaen kaikkien eri yhtiömuotojen kirjanpitoa ja verotusta.

Nyt opiskelun ja mielenkiinnon kohteena kissa; rakenne, luonne, genetiikka, lisääntyminen.... kaikki. Tässä harrastuksessa ei koskaan tule "valmiiksi". Jokainen päivä opettaa uusia asioita!