Kissatietoa!

Tältä sivulta löydät monipuolista tietoa kissan hyvinvoinnista, lähinnä kissan kanssa harrastamisesta. Perimältään kissa on saalistaja, luonnossa kissa saalistaa pienjyrsijöitä, saaliin saatuaan ja nautittuaan lepää hetken ja lähtee taasen uudelle ruoanhaku reissulle. Sisäkissa kaipaa aktivointia ja niinpä tästä löydät linkkejä eri harrastuksiin.

Cleverkitty-pentujen ja aikuisten kissojen kanssa leikitään ja harrastetaan paljon. Pennut saavat paljon iloa toisistaan ja opettelevat saalistusta leikin kautta. Yhtä tärkeätä on pentujen sosiaalistumisen aika kun pennut ovat 3-8 viikkoisia. Tuolloin pennut tarvitsevat kontakteja, käsittelyä kasvattajan kautta. Aikuisilla kissoilla on taas jokaisella omat suosikki leikkinsä ja aktiviteettinsa. Meillä harrastetaan myös kissanäyttelyitä ja kissan temppukoulutusta.

Klikkaa tästä niin näet Eevan leikkiä ja vauhtia!

Eeva on videolla n. neljän viikon ikäinen.


Suomen Kissaliitto ry järjestää FIFE-kattojärjestön alaisia kissanäyttelyitä rotukissoille ja leikatuille kotikissoille. Sivustolta löydät tiedot järjestettävistä näyttelyistä, näyttelysäännöt ym. Löydät myös tiedot Kissaliiton arvoista ja toiminnasta. Tervetuloa mukaan!

Suomen Kissaliitto ry:n kotisuille pääset tästä.

Suomen Agility Kissat ry pyrkii kissan arvostuksen lisäämiseen ja sen aseman parantamiseen. Haluamme lisätä tietoutta kissan virikkeellistämisen keinoista ja kannustaa ihmisiä aktivoimaan kissojaan monipuolisesti ja turvallisesti.

Eli tarjoa kissallesi aktiiviset kissanpäivät ja liity Suomen Agility kissojen jäseneksi!

Suomen Agility Kissat ry:n sivustolle pääset tästä.


Hyvin tärkeä asia minulle on myös, että kissan arvostus saataisiin vihdoinkin samalle tasolle koiran kanssa. Se on myös osa kissan hyvinvointia. Meillä on liian paljon vapaana eläviä populaatiokissoja, jotka kohtaavat päivittäin luonnossa monia vaaroja; liikenne, pedot, sairaudet ja hallitsematon lisääntyminen.

Yhteiskunnan tehtävä olisi lainsäädännöllä turvata ja parantaa kissan asemaa.

Suomen Eläinsuojeluyhdistys SEY, tekee arvokasta työtä kodittomien kissojen hyväksi!

Tästä löydät linkin Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen, SEY:n, sivuille!
Suomen Kissaliiton toimintaa ohjaa lause"Jokainen Kissa on arvokas"

Jokainen meistä voisi tehdä tätä arvokasta työtä!


Onnellisia ja elämäänsä tyytyväisiä kisuleita!

FI*Cleverkitty Amar ja Aziz, molemmat pitkäkarvaisia bicolour Selkirk rexejä.